2012. december 23., vasárnap

Zvíkov, SzG3Ha tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Egyúttal megkérlek, hogy csatlakozzál a Szeretem Csehországot, I love Cesko Facebook csoportomhoz! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!

Egy újabb királyi vár! Mint korábban írtam, ezzel sok szerencsénk nem volt, mivel éppen egy japán filmes csoport forgatott itt (igen sok olasz, francia, német, stb. filmekben jól fel lehet ismerni a cseh várakat, mint a film helyszínét).


Zvíkov a Vltava felől

Ez a vár két folyó összefolyásánál egy szikla nyelven helyezkedik el, ez még "vízivárabb", mint az orlíki. A sziklanyelv alakja olyan mint a piskótáé, csak egy keskeny csík csatolja a ténylege szárazföldhöz. Hajóval lehet még idejönni, egy hajókázás igen látványos ezen a folyószakaszon!

Zvíkov

Sajnos a forgatás miatt csak a várat tudtuk körbejárni, bemenni nem tudtunk, pedig valószínűleg igen látványos lett volna.

Zvíkov

Erre mondják: talán majd máskor! Ennek ellenére a hely szép, a folyó és a vár látványos, legalább egy jót sétáltunk a szép helyen.


Virtual tour 1
Virtual tour 2

Ha tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Egyúttal megkérlek, hogy csatlakozzál a Szeretem Csehországot, I love Cesko Facebook csoportomhoz! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése