2012. december 23., vasárnap

Orlík, SzG3Ha tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Egyúttal megkérlek, hogy csatlakozzál a Szeretem Csehországot, I love Cesko Facebook csoportomhoz! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!

Ha valamely kastélynak már a környezete is igen látványos, akkor ez az. A felduzzasztott Vltava folyó partján fekszik egy kis félszigeten, így erről a kastélyról joggal mondhatjuk el, hogy vízi vár.

Orlík

Mi Zvikov-ból jöttünk ide át, mert ott egy japán forgató csoport filmezett, így azt a  várat csak kívülről tudtuk megnézni. Pont a vezetés idejére estünk be. Maga a kastély igen látványos, bár a szárazföld felé eső homlokzatán egy kis festék mállás már tapasztalható.

Orlík

A kastély a már korábban említett három nagy nemesi család közül a Schwarzenbergekhez tartozott (tartozik). A kastély eredeti állapotában reneszánsz stílusú volt, de egy 1802-es tűzvész után romantikus gótikus stílusban építették át.

Orlík

A belső berendezés III. Napóleon stílusban van kialakítva, az egyik legszebb, amit eddig láttam. Sajnos itt sem tudtam belül fényképezni.

Orlík - a kastély udvara

A kastély mindenképpen megtekintésre érdemes, a környezete fantasztikus, javasolt egy hajókázás a Vltaván (sajnos nekünk nem fért bele az időbe), valamint egy kiadósabb séta a környéken, hihetetlen párosítás a sziklás folyópart ill. a rengeteg erdő.
Ha tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Egyúttal megkérlek, hogy csatlakozzál a Szeretem Csehországot, I love Cesko Facebook csoportomhoz! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése