2012. december 19., szerda

Čížov, SzG3A Podyjí NP egy másik részébe látogatunk el. Az a NP azért maradt meg ilyen gyönyörű állapotban, mert az is határsáv volt, végig az osztrák és német határon. Szerencsére ez már a múlté, szabadon látogatható. Čížov községig kell autóval elmenni, ott azt le kell tenni, mert a NP-ba szerencsére autóval bemenni nem szabad. Újabb kerékpáros paradicsom! A falutól nem messze meghagytak egy darab vasfüggönyt, tornyokkal, stb. igen jól karbantartva. Ez is a múlté! Bő 1 km-t kell az aszfaltúton sétálni, onnan megy tovább már turista út is. Ha azon megyünk, akkor egy sziklaszirt tetején a kilátóba jutunk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Hardegg (Ausztria) községre ill. a tájra. Ha az országúton megyünk tovább (gyalog vagy kerékpárral), akkor leérünk az itt határfolyóként is funkcionáló Dyje (cseh) vagy Thaya (osztrák) néven szereplő folyó partjához. Itt egy kis hídon most már szabadon át lehet menni Ausztriába. Schengen! Ha ezt szegény Brezsnyev elvtárs megérte volna. 
Vranov nad Dyjí-ből is el lehet ide jutni, az egy kicsit hosszabb, de szép út (bő fél nap oda vissza).

Ha tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Egyúttal megkérlek, hogy csatlakozzál a Szeretem Csehországot, I love Cesko Facebook csoportomhoz! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!

 Čížov - vasfüggöny emlékhely
 Čížov - vasfüggöny emlékhely
 Podyjí Nemzeti Park
 Hardegg (Ausztria) Csehország felől
  Hardegg (Ausztria) Csehország felől
 Hardegg (Ausztria) Csehország felől

Ha tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Egyúttal megkérlek, hogy csatlakozzál a Szeretem Csehországot, I love Cesko Facebook csoportomhoz! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése